samsung-galaxy-s22-vs-iphone-13-pio-kerdizi-θήκες-κινητών

Samsung Galaxy S22 vs iPhone 13: Ποιο κερδίζει;

Η αντιπαράθεση του Samsung Galaxy S22 με το iPhone 13 – θήκες κινητών –  θα πρέπει να είναι ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα τηλεφωνικά battles της χρονιάς. Εξάλλου, η Samsung και η Apple κυβερνούν τον κόσμο των smartphone και ο νικητής αυτής της αναμέτρησης μπορεί συχνά να διεκδικήσει τον τίτλο του καλύτερου τηλεφώνου συνολικά.

Το Galaxy S22 κάνει σίγουρα μια εντυπωσιακή θήκη τώρα που εξετάσαμε πλήρως το τηλέφωνο της Samsung. Εκτός από μια φωτεινότερη οθόνη και ένα νέο chipset, η τελευταία λειτουργία Galaxy S διαθέτει πολύ βελτιωμένες κάμερες, ιδιαίτερα τον τηλεφακό. Αυτή είναι μια βασική βελτίωση, καθώς ο αποκλειστικός τηλεφακός είναι κάτι που απλά δεν διαθέτει το iPhone 13.

Αλλά η λίστα με τα χαρακτηριστικά που λείπουν από το iPhone 13 είναι αρκετά σύντομη. Αυτό το τηλέφωνο διαθέτει το πυρίτιο για κινητά την καλύτερη απόδοση που έχουμε δοκιμάσει, μαζί με μερικές αρκετά εντυπωσιακές κάμερες από μόνες τους. Επιπλέον, η Apple έδωσε ιδιαίτερη προσοχή στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας για ολόκληρη τη σειρά iPhone 13 και αυτό το μοντέλο αποκομίζει τα οφέλη.

Σχεδιασμός: Samsung Galaxy S22 vs iPhone 13

Το Galaxy S22 μοιάζει πολύ με το Galaxy S21, ακριβώς μέχρι την οθόνη Contour Cut που επιτρέπει στην πίσω διάταξη κάμερας του τηλεφώνου να συνδυάζεται στο πλάι της συσκευής. Στη συνέχεια, πάλι, το iPhone 13 υιοθέτησε την εμφάνιση του iPhone 12, επομένως δεν είναι σαν να μπορείς να χτυπήσεις τη Samsung λόγω έλλειψης πρωτοτυπίας.

Η Samsung κάνει μεγάλο μέρος της βιωσιμότητας του φετινού μοντέλου, καθώς τα νέα τηλέφωνα Galaxy ενσωματώνουν ανακυκλωμένα πλαστικά που συνδέονται με τον ωκεανό στα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του τηλεφώνου. Ακόμη και με τα πλαστικά, το Galaxy S22 χρησιμοποιεί κυρίως γυάλινη πλάτη, μια από τις μεγάλες αλλαγές από το Galaxy S21.

Το Gorilla Glass Victus που χρησιμοποιεί η Samsung στο μπροστινό και πίσω μέρος του S22 προσθέτει κάποια ανθεκτικότητα, αν και τουλάχιστον μια ανεξάρτητη δοκιμή ισχυρίζεται ότι το S22 είναι λιγότερο ανθεκτικό από το S21 λόγω της απομάκρυνσης από το πλαστικό. Το iPhone 13, αντίθετα, έχει κερδίσει αποδοκιμασίες για την αντοχή του, αν και θα εξακολουθείτε να θέλετε να αποκτήσετε μια από τις καλύτερες θήκες iPhone 13 για πρόσθετη προστασία, όπως ακριβώς θα χρειαστείτε μια από τις καλύτερες θήκες Galaxy S22.

Η Samsung σάς προσφέρει τέσσερις χρωματικές επιλογές — Phantom Black, Phantom White, Green και Pink Gold. Αυτό είναι ένα λιγότερο από τα διαθέσιμα χρώματα του iPhone 13, όπου μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε μαύρο, λευκό, μπλε, ροζ και κόκκινο.

Παρά το γεγονός ότι κάθε τηλέφωνο προσφέρει οθόνη μεγαλύτερη από 6 ίντσες, τόσο το Galaxy S22 όσο και το iPhone 13 είναι εκπληκτικά συμπαγή — εύκολο στη χρήση με το ένα χέρι. Κάποιοι μπορεί να προτιμούν τις ελαφρώς στρογγυλεμένες άκρες του Galaxy S22 από τις επίπεδες άκρες του iPhone 13, αλλά οποιαδήποτε προτίμηση σχεδιασμού Samsung Galaxy S22 έναντι iPhone 13 εξαρτάται πραγματικά από το προσωπικό γούστο.

Οθόνη: Samsung Galaxy S22 vs iPhone 13

Η οθόνη 6,2 ιντσών του Galaxy S22 προσφέρει ελαφρώς περισσότερο χώρο από την οθόνη 6,1 ιντσών του iPhone 13 και, φυσικά, δεν υπάρχει εγκοπή στο τηλέφωνο της Samsung — μόνο μια εγκοπή με τρύπα στο επάνω κέντρο του πίνακα. Αλλά δεν είναι αυτή η ιστορία εδώ. Αντίθετα, η Samsung έχει αυξήσει τη φωτεινότητα σε όλα τα μοντέλα Galaxy S22 της, συμπεριλαμβανομένης της αρχικής έκδοσης.

Για το Galaxy S22, αυτό σημαίνει μέγιστη φωτεινότητα 1.300 nits. Όταν ενεργοποιήσαμε το HDR, λάβαμε ένδειξη 1.152 nit, αν και στο SDR, μετρήσαμε τη μέγιστη φωτεινότητα στα 672 nits με το φωτόμετρο μας. Η μέγιστη φωτεινότητα του iPhone 13 έφτασε τα 795 nits. Δεν θα δυσκολευτείτε να δείτε κανένα τηλέφωνο όταν βρίσκεστε έξω σε έντονο ηλιακό φως.

Κάμερες: Samsung Galaxy S22 vs iPhone 13

Τα μοντέλα iPhone 13 διεκδίκησαν γρήγορα μια θέση μεταξύ των καλύτερων τηλεφώνων με κάμερα και όταν κοιτάξετε τις βελτιώσεις υλικού που εισήγαγε η Apple, είναι εύκολο να καταλάβετε γιατί. Το iPhone 13 επωφελείται από έναν κύριο αισθητήρα που είναι μεγαλύτερος από αυτό που χρησιμοποιούσε το iPhone 12. ως αποτέλεσμα, ο αισθητήρας αφήνει περισσότερο φως.

Το iPhone 13 συνεχίζει να χρησιμοποιεί κάμερες 12MP τόσο για τους ευρείς όσο και για τους υπερευρυγείς φακούς του. Το Galaxy S22 ανέβασε τον κύριο αισθητήρα του στα 50MP, ενώ η κάμερα υπερευρυγώνιας γωνίας έχει ευρύτερο οπτικό πεδίο από τα προηγούμενα μοντέλα της Samsung. Το πιο σημαντικό είναι ότι το Galaxy S22 διαθέτει πλέον οπτικό ζουμ 3x αντί του υβριδικού ζουμ 3x που υποστηρίζεται από το Galaxy S21. Καθώς το iPhone 13 δεν διαθέτει τηλεφακό, το Galaxy S22 απολαμβάνει ένα μεγάλο πλεονέκτημα όσον αφορά τις κάμερες.

Διάρκεια μπαταρίας και φόρτιση: Samsung Galaxy S22 vs iPhone 13

Η διάρκεια ζωής της μπαταρίας φάνηκε να είναι μια δύσκολη σύγκριση για το Galaxy S22, το οποίο στην πραγματικότητα μείωσε την μπαταρία του από το πακέτο ισχύος 4.090 mAH στο Galaxy S21. τα νέα τηλέφωνα χρησιμοποιούν μπαταρία 3.700 mAh. Εν τω μεταξύ, η Apple ακολούθησε τον αντίθετο δρόμο, ενισχύοντας το μέγεθος των μπαταριών σε κάθε μοντέλο iPhone 13. Η Apple δεν αποκαλύπτει τα μεγέθη της μπαταρίας, αλλά τα teardown δείχνουν ότι το iPhone 13 έχει μπαταρία 3.095 mAh.

Το iPhone 13 βρίσκεται μπροστά από το Galaxy S22 στην κορυφαία μας έκδοση, οδηγώντας το ταχύτερο chipset και την ανώτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μέχρι τη νίκη. Τα δύο τηλέφωνα ταιριάζουν αρκετά ομοιόμορφα σε σχεδιασμό και κάμερες, ενώ το Galaxy S22 διαθέτει την καλύτερη οθόνη. Αλλά είναι δύσκολο να παραβλέψουμε πόσο καλά αποδίδει το iPhone 13 και πόσο διαρκεί με μια φόρτιση.

Δείτε περισσότερα για θήκες κινητών:

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Scroll to top