Παίζουμε ραδιόφωνο! Let’s play radio!


Ένα αληθινό εργαστήρι ραδιοφώνου για μαθητές –κυρίως- του Δημοτικού, αλλά και με τη συμμετοχή μαθητών Γυμνασίου, λειτουργεί παράλληλα με το Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Δράμας. Πρόκειται για μια εξαιρετικά επιτυχημένη δραστηριότητα που πραγματοποιείται σε συνεργασία με την ΕΡΤ.

Από σήμερα μέχρι και τις 23 Σεπτεμβρίου, το ισόγειο της Δημοτικής βιβλιοθήκης έχει διαμορφωθεί κατάλληλα για να υποδεχτεί τα παιδιά, που θα παρακολουθήσουν σεμινάρια ραδιοφωνίας.

Υπεύθυνη για τα σεμινάρια είναι η ραδιοφωνική παραγωγός του COSMOS 93,6 της ΕΡΑ, Άννα Πασχαλίδου. Ασχολείται με σεμινάρια ραδιοφωνίας από το 2006. Μάλιστα, το 2005 στη Γαλλία κέρδισε το Διεθνές βραβείο για την ραδιοφωνική εκπομπή «Τα τραγούδια της γυναίκας», μια εκπομπή που διακρίθηκε ανάμεσα σε 55 συμμετοχές από ισάριθμες χώρες από όλο τον κόσμο.

Τα σεμινάρια αποτελούν ένα ταξίδι στη δημιουργία του ραδιοφώνου και τις διάφορες μορφές του. Ταυτόχρονα αναλύεται ο ρόλος του ραδιοφώνου στη διαμόρφωση της μουσικής καθώς και στα κοινωνικά δεδομένα κάθε εποχής. Στη συνέχεια τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα μέσω κλήρωσης να κάνουν τη δική τους ραδιοφωνική εκπομπή. Έτσι η φωνή των παιδιών ακούγεται καθημερινά στον COSMOS 93,6 που εκπέμπει στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, τα παιδιά αποτυπώνουν σε ζωγραφιά όλα όσα άκουσαν και έμαθαν.

Η Άννα Πασχαλίδου αισθάνεται ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τη συνεργασία της με τους διοργανωτές του Φεστιβάλ, αφού προσφέρουν στους μαθητές τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το ραδιόφωνο και τονίζει πόσο γοητευμένα είναι τα παιδιά με την όλη διαδικασία. Τέλος εκφράζει την ανάγκη για τη συνέχιση των σεμιναρίων ραδιοφωνίας ευχόμενη τη σύνδεση των εκπομπών με το τοπικό ραδιόφωνο με σκοπό το μοίρασμα αυτής της εμπειρίας.
(Για το Γραφείο Τύπου: Ευαγγελία Αμπατζή)


Tagged: , ,

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *