Category: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ΠΟΚΕΛ Ζωγραφ Ευρώπη 13

Με αφορμή την ημέρα γιορτής της Ευρώπης, η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct» και σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας «Artfools», τους «Μικρούς Ήρωες» και τους «Teachers 4 Europe», διοργανώνουν την εκδήλωση : «Ζωγραφίζουμε για την Ευρώπη και με cartoons», το Σάββατο 14 Μαΐου 2016, από 10:30 το πρωί έως 1:30 το μεσημέρι, στην αίθουσα του Γαλλικού Ινστιτούτου, στην οδό Κούμα.

Μαθητές της Α’θμιας και Β’θμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, από 5 έως 15 χρόνων, προσεγγίζουν την Ευρώπη, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας, δηλαδή της ζωγραφικής και του κολάζ. Πιο συγκεκριμένα, τα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν υλικά ζωγραφικής όπως ξυλομπογιές, κηρομπογιές και μαρκαδόρους, σε χαρτί διαστάσεων έως 25×35 cm, λευκό ή χρωματιστό, ενώ για το κολάζ θα υπάρχουν έτοιμες εικόνες σχεδίων, αλλά μπορούν να φέρουν και δικές τους, τις οποίες μπορούν να κόψουν, να κολλήσουν και να διαχειριστούν όπως θέλουν. Το θέμα είναι ανοιχτό, ώστε να είναι ελεύθερη η φαντασία τους και να δοκιμάσουν διάφορα. Η ζωγραφική και το κολάζ θα πραγματοποιηθούν ανά ομάδες των 30 παιδιών, οπότε θα πρέπει να δηλώσουν το όνομά τους, στο τηλέφωνο 2410251910, στην κα Μιμίκα Βάσιου – Μπαχτσέ, καθημερινά 10 π.μ. – 1 μ.μ. και 5 μ.μ. – 8 μ.μ.

Στη συνέχεια, το Σάββατο 28 Μαΐου, θα γίνει έκθεση όλων των έργων των παιδιών, από 9:00 έως 12:00 π.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας. Η εκδήλωση δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα, οπότε στη λήξη, το μεσημέρι, θα δοθούν στον κάθε μαθητή, βεβαίωση συμμετοχής και 2 δωράκια. (more…)

 

11898544_825124954269489_8441659153089231516_n
Το λογοτεχνικό περιοδικό «Θράκα» σε συνεργασία με το Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Λάρισας/artfools και στα πλαίσια του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/artfools, προκηρύσσει διαγωνισμό σεναρίου για ταινία μικρού μήκους.

΄Οροι συμμετοχής:

Γίνεται δεκτό σενάριο μυθοπλασίας με ελεύθερο θέμα, για ταινία διάρκειας 15 λεπτών .

Το κείμενο θα πρέπει να σταλεί σε ηλεκτρονική μορφή στην ηλεκτρονική διεύθυνση : thracamagazine@gmail.com μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου 2016

Στο παραπάνω e-mail εκτός από το κείμενο θα σταλούν τα στοιχεία του συγγραφέα ήτοι: ΄Ονοματεπώνυμο, πόλη, και στοιχεία επικοινωνίας συγγραφέα ( διεύθυνση, e-mail, τηλέφωνο επικοινωνίας)

Το σενάριο θα πρέπει να είναι δημιούργημα του αναγραφόμενου συγγραφέα και δεν θα έχει δημοσιευθεί σε έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο.

Ο συγγραφέας παραχωρεί τα δικαιώματα δημοσίευσης του σεναρίου με αναγραφή του δημιουργού και χωρίς εμπορικούς σκοπούς, για τις ανάγκες προώθησης του Φεστιβάλ.

Ο συγγραφέας συναινεί στην περίπτωση που βραβευτεί το σενάριό του και συντρέχουν οι κατάλληλες συνθήκες, να γίνει ταινία μικρού μήκους από την ομάδα κινηματογράφου της artfools η οποία θα προβληθεί στο διαγωνιστικό τμήμα του 9ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας/ artfools.

Κριτική επιτροπή από 3 άτομα επιλογής της ΑΜΚΕ « Θράκα» θα απονείμει ένα βραβείο στο καλύτερο σενάριο.

Η επιτροπή θα ανακοινωθεί μέσα από τα sites της ΑΜΚΕ «Θράκα» και του Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας www.artfoolsvideofestival.gr .
Το βραβείο θα απονεμηθεί στον δημιουργό στις 28 Φεβρουαρίου 2016 κατά την τελετή λήξης του 8ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ Λάρισας.
Ο δημιουργός με την αποστολή του σεναρίου, συμφωνεί με τους όρους της συμμετοχής.

Δήλωση συμμετοχής έως 11 Δεκεμβρίου 2015

Έως τις 11 Δεκεμβρίου 2015 μαθητές και μαθήτριες γυμνασίων και λυκείων μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή υποβάλλοντας τις περιλήψεις των εργασιών τους, στο 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας – ACSTAC 2016 (Anatolia College Science & Technology Annual Conference) που θα διεξαχθεί από τις 4 έως 6 Μαρτίου 2016 στο Κολλέγιο Ανατόλια.

Το 5ο Μαθητικό Συνέδριο Επιστήμης & Τεχνολογίας οργανώνεται από το Κολλέγιο Ανατόλια δίνοντας τη δυνατότητα μιας συναρπαστικής και πλούσιας μαθησιακής εμπειρίας σε μαθητές δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Σκοπός του ACSTAC είναι η δημιουργία ενός περιβάλλοντος, στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής προσομοίωσης ενός επιστημονικού συνεδρίου, δίνοντας την ευκαιρία στους μαθητές να συμμετάσχουν και να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους: από την παρουσίαση και την κριτική των εργασιών μέχρι και την οργάνωση του συνεδρίου. Τα τέσσερα πρώτα μαθητικά συνέδρια ACSTAC διοργανώθηκαν τον Μάρτιο του 2011, 2012, 2013 και 2014 προσφέροντας την ευκαιρία σε περισσότερους από 3.000 μαθητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό να παρουσιάσουν τις εργασίες τους ως πραγματικοί επιστήμονες στο πλαίσιο ενός μοναδικού στον κόσμο συνεδρίου. Ο αριθμός των μαθητών αναμένεται να είναι και φέτος πολύ υψηλός με συμμετοχές από όλον τον κόσμο, από τα κοντινά μας Βαλκάνια μέχρι και τις ΗΠΑ. (more…)

Ξεκινά την Πέμπτη, 12 Νοεμβρίου 2015, έκθεση των έργων του διαγωνισμού ζωγραφικής με τίτλο : «Μια ζωγραφιά για την Ευρώπη», που είχε ολοκληρωθεί τον Ιούνιο, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης και μέσα στο πλαίσιο των δράσεων του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τους Τeachers for Europe και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας κι αφορούσε μαθητές των σχολείων της Α’θμιας Εκπαίδευσης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το σύνολο πλέον των 28 κρατών-μελών της, την ευρωπαϊκή ιδέα και κουλτούρα, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας.

Τα έργα θα εκτίθενται έως και το μεσημέρι του Σαββάτου, 14 Νοεμβρίου, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, όπου μάλιστα το Σάββατο στις 11:00 π.μ. θα γίνει μια ειδική εκδήλωση, όπου θα δοθούν τα βραβεία και οι βεβαιώσεις συμμετοχής για όλους όσους πήραν μέρος στο διαγωνισμό ζωγραφικής. Ταυτόχρονα θα δοθούν και τα βραβεία για το διαγωνισμό συγγραφής παραμυθιού με τίτλο : «Η Ευρώπη με τα 28 αστέρια της», που αφορούσε μαθητές των Δ’, Ε’, ΣΤ’ τάξεων των δημοτικών σχολείων και των Α’, Β’, Γ’ τάξεων των γυμνασίων και θα διαβαστούν από τη Γραμματέα του Πολιτιστικού Κέντρου Εκπαιδευτικών Λάρισας, αποσπάσματα από τα βραβευθέντα παραμύθια.

ΠΟΚΕΛ Αφίσα Ζωγραφ κ Παραμύθ 11 Artfools

TANDEM TEAM KICK OFF MEETINGΗ Έντευξις – Photometria Festival στο πλαίσιο του έργου ‘HOME’ προσκαλεί δημιουργούς που ασχολούνται με την φωτογραφία και όλες τις τέχνες του φακού να καταθέσουν φάκελο υποψηφιότητας μέχρι το αργότερο στις 30 Οκτωβρίου 2015. Η Έντευξις – Photometria Festival υποστηρίζει την υποψηφιότητα των Ιωαννίνων και της Ηπείρου για τον τίτλο της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021 με την συμμετοχή της στην πολιτιστική ανταλλαγή TANDEM Cultural Managers exchange – Turkey με την Τουρκία. Η Έντευξις – Photometria Festival συμμετέχει στο TANDEM Turkey με εταίρο τον οργανισμό Ka Atelier με έδρα την Άγκυρα, και το έργο “Home”. Το “Home” είναι έργο που αφορά καλλιτέχνες που ασχολούνται με την φωτογραφία και όλες τις τέχνες του φακού (more…)

DSC_0748Έως και την Τρίτη 6 Οκτωβρίου παρατείνεται ο διαγωνισμός φωτογραφίας με θέμα “Η Λάρισα αλλιώς” που διοργανώνει το Γραφείο Υποψηφιότητας της Λάρισας για Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021 και το διαδικτυακό φωτογραφικό περιοδικό FMAG. Η δράση απευθύνεται στους λάτρεις της φωτογραφίας και τους καλεί να αναδείξουν άγνωστες όψεις και αθέατες πλευρές της πόλης όπως τις βιώνουν στην καθημερινότητα τους. Ο Διαγωνισμός διενεργείται αποκλειστικά διαδικτυακά στο www.larissa2021.eu και προβλέπει ένα βραβείο κοινού που θα προκύψει από διαδικτυακή ψηφοφορία και δύο βραβεία κριτικής επιτροπής. Εικοσιπέντε επιπλέον φωτογραφίες θα λάβουν τιμητική διάκριση. Η σύνθεση της τριμελούς κριτικής επιτροπής θα ανακοινωθεί μετά την λήξη του διαγωνισμού. Οι φωτογραφίες που θα βραβευθούν, θα προβληθούν σε έκθεση φωτογραφίας που θα πραγματοποιηθεί στο Μύλο του Παππά μεταξύ 13 και 16 Οκτωβρίου 2015. Οι διαδικασίες, οι όροι και οι προϋποθέσεις για συμμετοχή στο διαγωνισμό έχουν αναρτηθεί στον ιστότοπο www.larissa2021.eu όπου βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και άλλες ηλεκτρονικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την υποψηφιότητα της Λάρισας.

ΠΟΚΕΛ Αφ Διαγ-Παραμυθ 5

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα στα πλαίσια των δράσεων το Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, τους Τeachers for Europe και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας διοργανώνουν με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, έναν Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με τίτλο : «Η Ευρώπη με τα 28 αστέρια της». (more…)

unnamedΥπό την Αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Θεσσαλονίκης 21 & 22 Νοεμβρίου 2015 «Πριν ακόμα ένα παιδί ξεκινήσει την σπουδή του σε κάποιο μουσικό όργανο, αυτή την σχέση που θα το συντροφεύει σε όλη του τη ζωή, θα ήταν επιθυμητό ήδη μέσα του η μουσική να έχει αποκτήσει λόγο. Οι ήχοι να είναι ήδη καλοδεχούμενοι στα αυτιά του και η καρδιά του να έχει την επιθυμία με λαχτάρα για μάθηση. Και η λαχτάρα γι αυτή την διαδρομή με την μουσική, να έχει την χαρά και την προσοχή από το παιδί, σαν να πρόκειται για ένα από τα παιχνίδια του που το εκπλήσσει ευχάριστα κάθε στιγμή. Όλα αυτά κινητοποιούνται από τον εγκέφαλο και με κάποιον φυσικό και παράλληλα ανεξήγητο λόγο, το παιδί ανακαλύπτει τις ικανότητες του, τις επεκτείνει κι αρχίζει να δημιουργεί τον εαυτό του έχοντας ένα αληθινά πλούσιο υλικό. Πριν ακόμα ένα παιδί ξεκινήσει την σπουδή του στο πιάνο, γνωρίζει ότι έχει να κάνει με κάτι σημαντικό. Η λέξη ‘’τέχνη’’ είναι δανεική στα αυτιά του, λόγω του νεαρού της ηλικίας του και η έννοια αυτής της λέξης αποκτά τη σημασία της στην διάρκεια της προσηλωμένης σπουδής στο όργανο. Το ταξίδι των παιδιών με τα πλήκτρα, τους επιφυλάσσει τις ωραιότερες περιπέτειες που ονειρεύονται, ζώντας μέσα σε ένα ισχυρά μουσικό παρελθόν, παρόν και δημιουργώντας ένα ελπιδοφόρο μέλλον στον παγκόσμιο πολιτισμό.» Έλλη Ζαχαροπούλου Καλλιτεχνική Διευθύντρια

???????????????????????????????

Πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός ζωγραφικής, για μαθητές των σχολείων της Α’θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τίτλο : «Μια ζωγραφιά για την Ευρώπη», με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct», σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, τους Τeachers for Europe και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας. (more…)

ΠΟΚΕΛ Αφ Διαγ-Παραμυθ 5

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα στα πλαίσια των δράσεων το Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας , τους Τeachers for Europe και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας διοργανώνουν με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης, έναν Διαγωνισμό Συγγραφής Παραμυθιού με τίτλο : «Η Ευρώπη με τα 28 αστέρια της». … (more…)

ΠΟΚΕΛ Αφ Διαγ- Ζωγραφ 6

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας μέσα στα πλαίσια των δράσεων το Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct», σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας , τους Τeachers for Europe και το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας διοργανώνουν με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, έναν Διαγωνισμό Ζωγραφικής με τίτλο : «Μια ζωγραφιά για την Ευρώπη», έτσι ώστε οι μαθητές των σχολείων της Α’θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας να γνωρίσουν καλύτερα την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το σύνολο πλέον των 28 κρατών-μελών της, την ευρωπαϊκή ιδέα και κουλτούρα, μέσω της καλλιτεχνικής δημιουργίας. … (more…)

alien-02Διαδικτυακός Διαγωνισμός Φωτογραφίας “Photometria Awards 2015” Θεματική: Πίστη www.photometria.gr Πίστη: Έννοια αφηρημένη, ηγείται πάντοτε της θεωρίας και εμπεριέχει πλείστες ερμηνείες: υποστήριξη του εαυτού μας, εμπιστοσύνη στο συνάνθρωπο, παραδοχή της αλήθειας, αντίληψη υποκειμενική περί πράγματος ή καταστάσεως, ακλόνητη εμμονή σε αξίες και αρχές, βεβαιότητα ύπαρξης του θείου. Ημερομηνίες συμμετοχής: 1 – 30 Απριλίου 2015 μέσω της πλατφόρμας μπορείτε να ανεβάσετε την φωτογραφία σας με θεματική την Πίστη. Στις 27 Μαΐου θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των 25 καλύτερων φωτογραφιών, των οποίων η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον Πολιτιστικό Δημοτικό πολυχώρο παλαιών σφαγείων Ιωαννίνων, από τις 27.5 έως 7.6.2015. (more…)

Το πρόγραμμα εθελοντικής απασχόλησης προσφέρει τη δυνατότητα σε όσους το επιθυμούν να συμμετέχουν έμπρακτα με τις ικανότητες, την εμπειρία, τις γνώσεις και τη θετική τους διάθεση στην προετοιμασία και τη διεξαγωγή του Φεστιβάλ, αποτελώντας πραγματικούς συνδιαμορφωτές της διοργάνωσης. Το πρόγραμμα εθελοντισμού στοχεύει να εμπλέξει όσο το δυνατόν περισσότερους φίλους της τέχνης σε βασικούς τομείς του Athens Photo Festival όπως: στήσιμο και λειτουργία εκθέσεων, συντονισμός και διεξαγωγή εκδηλώσεων, επικοινωνία (γραφείο τύπου, blog, social media), γραφείο φιλοξενίας (υποδοχή, ενημέρωση), γραμματειακή υποστήριξη, φωτογραφική και οπτικοακουστική κάλυψη, γραφιστικές εφαρμογές, υποστήριξη ξεναγήσεων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων κ.ά. Οι εθελοντές θα ενταχθούν στο συνολικό οργανόγραμμα, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα, τον ελεύθερο χρόνο και την εμπειρία τους. Με τη λήξη του Φεστιβάλ οι εθελοντές θα λάβουν Βεβαίωση Συμμετοχής καθώς και συστατική επιστολή. (more…)

ΠΟΚΕΛ Γαλλ-Ινστ 11

Το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας, σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας – Γαλλική Πρεσβεία και στο πλαίσιο του εορτασμού του μήνα Γαλλοφωνίας 2015 – Francophonie 2015, διοργανώνει μια εκπαιδευτική δράση, έναν Διαγωνισμό Ζωγραφικής, που απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων της περιοχής, με τίτλο : «Πρόσκληση στην Ελλάδα μας, γνωρίστε τον τόπο μας». …

Οι μαθητές καλούνται, μέσω μιας ζωγραφιάς, να διαφημίσουν το τόπο τους, να αποτυπώσουν με τη δική τους ματιά την Ελλάδα, ως τόπο προορισμού για κάποιον ξένο μαθητή και τους γονείς του. Σε όλα τα παιδιά που θα πάρουν μέρος, θα δοθούν διπλώματα τιμής για τη συμμετοχή τους, τα 3 καλύτερα έργα θα βραβευτούν, ενώ μετά το τέλος του διαγωνισμού, όλα τα έργα θα εκτίθενται στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Οι μαθητές που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη γραμματεία του Γαλλικού Ινστιτούτου στο τηλέφ.: 2410287508.
Ημερομηνία Διεξαγωγής : 7 Μαρτίου 2015, ώρες : 10.00 – 13.00
Τόπος : Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.
Υπεύθυνοι του διαγωνισμού είναι οι εκπαιδευτικοί : Καίτη Τσικούρα, Γιάννης Γεωργιάδης, Σίλεια Μπαχτσέ, Ευδοκία Ποιμενίδου και Μιμίκα Βάσιου –Μπαχτσέ.

1208962_10202954259038466_3266908127115047392_nΟι φωτογραφίες μιλούν……….

Μόνο που λένε διαφορετικά πράγματα στον καθένα μας.

Πάρτε μέρος στον πρωτότυπο διαγωνισμό κειμένου, ποίησης, σχολίου πάνω στη φωτογραφία που σας εμπνέει.

Αποκαλύψτε τον εσωτερικό σας διάλογο με μια από τις παραπάνω φωτογραφίες σε 1 έως 10 γραμμές.

Αποκαλύψτε τα συναισθήματα, τις σκέψεις, τους προβληματισμούς που σας δημιουργεί μια από τις παραπάνω φωτογραφίες του ερασιτέχνη φωτογράφου Φώτη Νατσιούλη, σε όποια μορφή σας ταιριάζει( Κείμενο, ποίηση, σλόγκαν κ.α.)

Κερδίστε,μια ανάρτηση στο site του Φεστιβάλ,

το κείμενό σας , στην αντίστοιχη έκθεση φωτογραφίας που θα γίνει στο Γαλλικό Ινστιτούτο από 2 έως 7 Μαρτίου 2015

΄Ένα μικρό, αλλά χρήσιμο δώρο για τη φωτογραφική σας ενασχόληση ( θα ανακοινωθεί σύντομα).

Στόχος: Η έκδοση, ενός πρωτότυπου άλμπουμ όπου θα περιέχονται οι σκέψεις σας δίπλα στη φωτογραφία του διαλόγου σας.

Τα κείμενά σας θα ανεβαίνουν με τη μορφή σχολίου κάτω από τις συγκεκριμένες- μια έως δύο φωτογραφίες.

Θα υπάρξει επιλογή από μικρή επιτροπή, στην περίπτωση που μια φωτογραφία συγκεντρώσει πολλά κείμενα.

Η ίδια επιτροπή θα αποφασίσει και για τα βραβεία καλύτερου αυτοσχεδιαστικού κειμένου.

 

 

Tο Eλληνικό Kέντρο Φωτογραφίας απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στο Athens Photo Festival 2015. To πρόγραμμα του Φεστιβάλ με θεματικό τίτλο “Reframing Memory” διασταυρώνει επιλεγμένες καλλιτεχνικές προσεγγίσεις, όπως φωτογραφικά έργα σύγχρονων καλλιτεχνών, οπτικοακουστικό υλικό και φωτογραφικές εκδόσεις, ενισχύοντας τόσο τον καλλιτεχνικό όσο και τον κοινωνικό και πολιτικό διάλογο. Υπάρχουν τρεις βασικές κατηγορίες προτάσεων: • Κεντρικό Πρόγραμμα Εκθέσεων • Πρόγραμμα Προβολών • Photobook Show ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Προθεσμία υποβολής: 16 Φεβρουαρίου 2015 (more…)

Tο «Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου με έδρα τη Χίο», για δεύτερη φορά στη δεκαοκταετή λειτουργία του, οργάνωσε και ολοκλήρωσε «Πανελλήνιο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου». Ο πρώτος διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε το 2012 και όπως αυτός που μόλις ολοκληρώθηκε, ως σκοπό είχε την ενίσχυση και ενθάρρυνση της σύγχρονης θεατρικής γραφής στη χώρα, την πολιτιστική ανάπτυξη και εξάπλωση της τέχνης στο Βόρειο Αιγαίο και στην Ελλάδα. Ο «Δεύτερος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Συγγραφής Θεατρικού έργου 2014» από το Δη.Πε.Θε. Β.Α. προκηρύχθηκε τον Φεβρουάριο του 2014 και μέσα στο πολύμηνο διάστημα (έως τέλος Αυγούστου 2014), ενεργοποιήθηκε πλήθος αξιόλογων νέων και παλαιότερων θεατρικών συγγραφέων. (more…)

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1ου ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ «SAFEBOOK», (ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015) ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ~ Η Εκδοτική Ομάδα Οδικής Ασφάλειας «SAFEBOOK», προκηρύσσει τον 1ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό. Όσα έργα διακριθούν από την επιτροπή, θα συμπεριληφθούν στην 1η ετήσια Ανθολογία Περιστατικών Τροχαίων Ατυχημάτων με τον ενδεικτικό τίτλο: { ΑΠΤΑ:2015 }. Ο εθελοντικού χαρακτήρα, εκδοτικός οίκος, θα τυπώσει και θα κυκλοφορήσει την ανθολογία αυτή σε επιλεγμένα βιβλιοπωλεία, ενώ ποσότητα αντιτύπων θα προωθηθεί σε αρμόδιους φορείς της υφηλίου ομογένειας, όπως εκπαιδευτικά ιδρύματα, λογοτεχνικές λέσχες, συλλόγους, με στόχο την εξάπλωση της γνώσης και γνώμης καθώς και την αναγνώριση κυρίως, των βραβευμένων δημιουργών. (more…)

unnamedΜε απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πιο σκληρός αλλά και περίφημος σε όλο τον κόσμο ,Μαραθώνιος Sky Running “Faethon Olympus Marathon 2014 -Απ. Τσουρέκας” , που πραγματοποιήθηκε για 3η συνεχή χρονιά ,την περασμένη Κυριακή 13 Ιουλίου 2014 , από τις 06.00 το πρωΐ μέχρι αργά το απόγευμα , στον ιστορικό Κοκκινοπηλό Ελασσόνας , με χρυσό Χορηγό και υποστηρικτή τον κ. Αθαν. Τσουρέκα ,στον οποίο ο Πρόεδρος του Δικτύου ‘ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ’ κ. Κ. Σκριάπας ,επέδωσε τιμητική πλακέτα ,για τη μεγάλη του συμβολή στην επιτυχία του μεγάλου αυτού αθλητικού γεγονότος . (more…)

Προϋποθέσεις για να συμμετάσχεις στο διαγωνισμό: Α)Να απαντήσεις σωστά στην Ερώτηση Β)Να κατέχεις εισιτήριο της συναυλίας για την πόλη στην οποία ενδιαφέρεσαι να συναντήσεις τους BuenaVista.(Θεσσαλονίκη 05 Ιουλίου, Λάρισα 07 Ιουλίου, Αθήνα 08 Ιουλίου 2014) Γ)Να απαντήσεις μέχρι και Τετάρτη 02 Ιουλίου 24:00 Οι νικητές θα κληρωθούν ηλεκτρονικά και θα ανακοινωθούν στην σελίδα μας ART BG-Greece στις 03 Ιουλίου 2014. Θα κληρωθούν 10 άτομα για κάθε πόλη και η συνάντηση με τους αγαπημένους μας αστέρες θα πραγματοποιηθεί στο backstage Ερώτηση: Ποιο είναι το επώνυμο της τραγουδίστριας Omara των Buena Vista? πόλη (Θεσσαλονίκη) πόλη (Λάρισα) πόλη (Αθήνα) *Στείλε σε φίλους σου το διαγωνισμό αυτό. Δώσε τους τη δυνατότητα να κερδίσουν και αυτοί. Περισσότερα… https://www.facebook.com/ArtbgGreece/app_307339332686535