Category: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

afissa diagonismou3 Í2 copy.pdf«Η χρήση του δρόμου… είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ» στο πλαίσιο των δράσεων του Εθνικού Θεματικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής Η επιστημονική ομάδα της EDUCARTOON, στο πλαίσιο της εκστρατείας ενημέρωσης για την κυκλοφοριακή αγωγή, συνδιοργανώνει με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, τον 3ο πανελλήνιο μαθητικό διαγωνισμό σκίτσου με τίτλο: «Η χρήση του δρόμου…είναι στο χέρι σου – Αύριο εγώ θα οδηγώ». Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές δημοτικών σχολείων (Δ΄- Ε΄- Στ΄ Δημοτικού) της χώρας, δημόσιων και ιδιωτικών. (more…)

unnamedΑπό 22 έως 28 Απριλίου 2014 θα πραγματοποιηθεί για 6η φορά ο Διεθνής Διαγωνισμός Πιάνου στο νησί της Ρόδου. Το διαγωνιστικό μέρος θα πραγματοποιείται καθημερινά τις απογευματινές ώρες στο Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου και η είσοδος για το κοινό θα είναι δωρεάν. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά υψηλού καλλιτεχνικού και αριστοτεχνικού επιπέδου διαγωνισμό που προσελκύει νέα ταλέντα από όλη την υφήλιο. Από το 2004 έως σήμερα, περισσότεροι από 300 πιανίστες από 32 χώρες μαζί με τους συνοδούς τους έχουν ταξιδέψει στη Ρόδο για να συμμετάσχουν στον Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου. (more…)

Το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας ανακοινώνει τα αποτελέσματα του διαγωνισμού συγγραφής πρωτότυπου θεατρικού κειμένου με ελεύθερο θέμα που πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των: Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, Δήμο Καρδίτσας, Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Καρδίτσας και Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Ν. Καρδίτσας.

Στο Διαγωνισμό, ο οποίος έληξε στις 15 Φεβρουαρίου 2014, πήραν μέρος 14 συγγραφείς, με ισάριθμα θεατρικά έργα. Την Πέμπτη 13/3/2014 τα μέλη της πενταμελούς κριτικής επιτροπής συνήλθε σε συνεδρία και αποφάσισε να απονείμει έξι βραβεία και έναν ειδικό έπαινο. Η απόφασή τους ήταν ομόφωνη.

Την κριτική επιτροπή αποτελούσαν: Πρόεδρος Βαγγέλης Ντελής – Φιλόλογος, συγγραφέας, ποιητής Μέλη Σοφία Κοντού – Φιλόλογος Γεωργία Τέτσιου – Φιλόλογος Ελπίδα Μπασδέκη – Δασκάλα Σπύρος Μπουντούρης σκηνοθέτης/εμψυχωτής θεάτρου Την Τρίτη 18/3/2014 συνεδρίασαν τα μέλη της τριμελούς οργανωτικής επιτροπής: Κατερίνα Σταθοπούλου – φιλόλογος, Γεωργία Καρύδα – Φιλόλογος και Αργυρώ Πιοτογιαννάκη – υπεύθυνη παιδικών τμημάτων του ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικού Εργαστηρίου Καρδίτσας παρουσία της κριτικής επιτροπής με σκοπό ταυτοποίηση των ψευδώνυμων των συγγραφέων με τα πραγματικά στοιχεία της ταυτότητάς τους και την επικύρωση των αποτελεσμάτων του παραπάνω διαγωνισμού. (more…)

unnamedΜε επιτυχία πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση «Άνοιξη-Ποίηση» της Ένωσης Λογοτεχνών Συγγραφέων Λάρισας στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» της Λάρισας, με απαγγελίες ποιημάτων από ποιητές της Λάρισας και την απονομή των βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον 3ο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. Για την ποίηση μίλησαν ο γιατρός και ποιητής κ. Δημήτρης Π. Κρανιώτης, Αντιπρόεδρος της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. και η φιλόλογος και λογοτέχνις κ. Βασιλική Μάνδαλου, Γεν. Γραμματέας της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. Την εκδήλωση συντόνισε η καθηγήτρια γαλλικών και λογοτέχνις κ. Δήμητρα Μπαρδάνη, Πρόεδρος της Ε.ΛΟ.ΣΥ.Λ. (more…)

unnamedΜετά τους επιτυχημένους δύο κύκλους εργαστηρίων-σεμιναρίων δημιουργικής γραφής και διόρθωσης-επιμέλειας κειμένων, την άνοιξη και το φθινόπωρο του 2013, η Αλυσίδα Πολιτισμού IANOS ανταποκρίνεται στη ζήτηση των ενδιαφερομένων και παρουσιάζει μια ενότητα σεμιναρίων η οποία καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών αντικειμένων που σχετίζονται με το βιβλίο. Με γνώμονα την ποιότητα και το πάθος για το βιβλίο και αποσκοπώντας όχι μόνο στη συγγραφική πρόοδο και στην επαγγελματική κατάρτιση των συμμετεχόντων, αλλά και στην ενημέρωση, την επιμόρφωση και την καλλιέργεια αυτών που αγαπούν το λογοτεχνικό κείμενο και το βιβλίο γενικότερα, έμπειροι και καταξιωμένοι συγγραφείς και επαγγελματίες του χώρου του βιβλίου, με διδακτική εμπειρία, συμμετέχουν στην ομάδα διδασκόντων των Εργαστηρίων Βιβλίου. (more…)

image001Έναρξη Διαγωνισμού συγγραφής Θεατρικού έργου 2014 (Σχετικό link: http://www.youtube.com/watch?v=r-ZFy0XF80k) Στο διαγωνισμό αυτό συμμετέχουν μόνο νέοι θεατρικοί συγγραφείς. Στην έννοια του «νέου θεατρικού συγγραφέα», περιλαμβάνονται εκείνοι, θεατρικό έργο των οποίων δεν έχει στο παρελθόν ανεβεί στη σκηνή από επαγγελματικό θίασο ή παρουσιαστεί στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Το έργο θα πρέπει να μην έχει βραβευθεί από Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού ή άλλη Επιτροπή ιδρύματος, του ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Χρόνος υποβολής των έργων: Έως την 29η Αυγούστου 2014. Διεύθυνση αποστολής των έργων: Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου, οδός Λάδης 1, 82 100 Χίος. (more…)

Το 6ο Φεστιβάλ Μαθητικών Ταινιών «Πάμε Σινεμά;» θα πραγματοποιηθεί το Ιανουάριο του 2014 στην Αθήνα, και θα μεταδοθεί ζωντανά από την Δημόσια Τηλεόραση. Στην κριτική επιτροπή θα συμμετέχουν γνωστοί καλλιτέχνες του κινηματογράφου. Για πρώτη φορά εγκαινιάζεται στη διοργάνωση το Βραβείο Κοινού. Όλοι οι μαθητές, οι κινηματογραφιστές, οι κινηματογραφόφιλοι αλλά και οι φίλοι τους καλούνται να δουν τις ταινίες από όλα τα σχολεία της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού και να ψηφίσουν την καλύτερη. (more…)

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων μας, που στοχεύουν στη διάδοση των σύγχρονων έργων της ελληνικής λογοτεχνίας και στην επαφή με τους δημιουργούς, το λογοτεχνικό περιοδικό Κλεψύδρα θεσμοθετεί το Βραβείο Νέου Λογοτέχνη (για λογοτέχνες μέχρι 40 ετών) το οποίο θα απονέμεται κάθε χρόνο και θα αφορά τα βιβλία πεζογραφίας της προηγούμενης χρονιάς (συλλογή διηγημάτων, νουβέλα ή μυθιστόρημα), έπειτα από αξιολόγηση αρμόδιας επιτροπής. Παράλληλα, για την καλύτερη προώθηση των πεζογραφικών έργων των νέων λογοτεχνών και την πληροφόρηση του κοινού σχετικά με τα πλέον ενδιαφέροντα βιβλία κάθε χρονιάς, (more…)

Afisa telikiΔιαγωνισμό για τη συγγραφή πρωτότυπου θεατρικού κειμένου, με ελεύθερο θέμα προκηρύσσει το ‘τέχνης παίδευσις’ Θεατρικό Εργαστήριο Καρδίτσας, δίνοντας βήμα σε όσους επιθυμούν να δημοσιοποιήσουν τις σκέψεις και τα οράματά τους σε καιρούς χαλεπούς. Σκοπός αυτού του διαγωνισμού είναι η ανάδειξη νέων θεατρικών συγγραφέων που θέλουν να πραγματοποιήσουν το όνειρό τους και να δουν το κείμενο τους να μετουσιώνεται σε θεατρική παράσταση. Ο διαγωνισμός θα αφορά τέσσερεις κατηγορίες: 1) μαθητές της Δ’, Ε’ & ΣΤ’ τάξης Δημοτικού, 2) μαθητές Γυμνασίου 3) μαθητές Γενικού και Εσπερινού Λυκείου, καθώς και Λυκείου Επαγγελματικής-Τεχνικής Εκπαίδευσης και 4) ενήλικες και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα: (more…)

Το «Belle Amie» σε συνεργασία με την «Ελεύθερη Σπουδή Φωτογραφίας» του Πειραϊκού Συνδέσμου διοργανώνουν διαγωνισμό φωτογραφίας με τίτλο «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕ ΤΟ BELLE AMIE» Με θέμα «ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΣΤΕ ΤΟ BELLE AMIE» καλούνται οι φίλοι της φωτογραφίας – ερασιτέχνες ή επαγγελματίες – να προσεγγίσουν και να φωτογραφίσουν με τη δική τους ματιά το Belle Amie! Η φωτογράφιση θα μπορεί να πραγματοποιηθεί καθ’όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του καταστήματος, αλλά και κατά τη διάρκεια που αυτό θα παραμείνει κλειστό όπως για παράδειγμα ξημέρωμα κ.τ.λ., σε όλους τους χώρους του, εσωτερικούς ή εξωτερικούς. Το φωτογραφικό μέσον το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιήσει ο καθένας που θα θελήσει να συμμετάσχει στον διαγωνισμό είναι ελεύθερο (φωτογραφική μηχανή – κινητό). Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει από την 1η Νοεμβρίου μέχρι και τις 30 Νοεμβρίου 2013 με ελεύθερη πρόσκληση προς στο κοινό. (more…)

Φοβού-Ξένους Logo 155

Το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων (Υ.ΠΑΙ.Θ), θα πραγματοποιήσει ειδική εκδήλωση στην κεντρική του υπηρεσία, το πρωί της Παρασκευής, 29 Νοεμβρίου 2013, στην οποία θα παρουσιαστεί η έκδοση βιβλίου, όπου περιλαμβάνονται όλα τα βραβευθέντα έργα για τα 3 έτη εφαρμογής (2011-2013), του Θεσμού : «Αριστείας και ανάδειξη καλών πρακτικών στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος : «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση». Στο έντυπο θα παρουσιάζονται τα έργα μ’ ένα κείμενο-περίληψη της δράσης και θα περιλαμβάνεται και μια φωτογραφία του εξώφυλλου.

Στην τελετή, τη Λάρισα θα εκπροσωπήσουν και δυο καθηγητές από το ΕΠΑΛ Τυρνάβου, ο Γιουρούκης Αργύρης και ο Σακατζής Δημήτρης (ο οποίος μάλιστα φέτος, παρά τη βράβευσή του, τελεί υπό διαθεσιμότητα από το Υπουργείο). (more…)

Φοβού-Ξένους Βόλος 2

Βραβεύτηκαν οι μαθητές του ΕΠΑΛ Τυρνάβου, που συμμετείχαν στην ταινία «Φοβού τους ξένους?», από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Επιτροπή Ερευνών, σε ειδική εκδήλωση, την «Βραδιά Ερευνητή», που διοργανώθηκε από το γραφείο Διαμεσολάβησης, μαζί με τα άλλα δυο σχολεία του Βόλου που συμμετείχαν στο 2ο σχολικό διαγωνισμό δημιουργικότητας & καινοτομίας. … (more…)

Η Educartoon, το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Ιστορική Έρευνα, Διδακτική και Νέες Τεχνολογίες» και η επιστημονική ένωση «Νέα Παιδεία» προκηρύσσουν Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Γελοιογραφίας-Κόμικς με θέμα «Οι νέοι σκιτσάρουν για την Ευρώπη». Ο διαγωνισμός αφορά τους μαθητές του Γυμνασίου, του Γενικού και Εσπερινού Λυκείου, καθώς και του Λυκείου Επαγγελματικής-Τεχνικής Εκπαίδευσης. Ο διαγωνισμός ξεκινάει στις 20 Σεπτεμβρίου 2013 και λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2013.
(more…)

Logotexnis_logoΗ αστική μη κερδοσκοπική εταιρία πολιτισμού Artspot διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό διηγήματος «ΛόγωΤέχνης» (http://logotexnis.artspot.gr), που έχει επιτύχει να καθιερωθεί ως ο μεγαλύτερος ελληνικός λογοτεχνικός διαγωνισμός. Ο φετινός 4ος διαγωνισμός «ΛόγωΤέχνης 2013» πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Εκδόσεων Μεταίχμιο και είναι αφιερωμένος στον Κωνσταντίνο Π. Καβάφη, με αφορμή τη συμπλήρωση 150 χρόνων από τη γέννησή του. Κριτική Επιτροπή του διαγωνισμού: (more…)

LOGOΤελευταίες ημέρες υποβολής συμμετοχών. Ο Πολυχώρος Vault διοργανώνει για δεύτερη χρονιά το Φεστιβάλ Τεχνών “OPEN SEPTEMBER 2”. Έναν Ανοιχτό Σεπτέμβρη που στόχο έχει την προώθηση της τέχνης και ειδικότερα της σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας. Ένα Φεστιβάλ που απευθύνεται σε όλους τους καλλιτέχνες και δημιουργούς δίνοντας τους βήμα, να αναδείξουν τη δουλειά τους, να προβάλουν τα μηνύματα τους, να συνεργαστούν με άλλους καλλιτέχνες, να γνωρίσουν φορείς και κοινότητες, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, μέσα από την συνύπαρξη τους στον ίδιο χώρο. Το φεστιβάλ “OPEN SEPTEMBER 2” με οικοδεσπότες τους ίδιους τους καλλιτέχνες, παρουσιάζει εκθέσεις, παραστάσεις, προβολές, αναγνώσεις, σεμινάρια, συζητήσεις και μουσικές βραδιές δημιουργώντας ένα πυρήνα πολιτισμού που περικλείει όλες τις μορφές τέχνης. (more…)

artsogrΤραγούδι, Παιδικό Παραμύθι, Διήγημα, Αφίσα, Κόμικς, Video, Ντοκιμαντέρ, Κατασκευή Μουσικών Οργάνων, Κατασκευή Παιχνιδιών, Τέχνη Δρόμου, Μουσικά Σύνολα, Χορωδίες, Μπάντες, Ομάδες Χορού, Ομάδες Θεάτρου, κα. Η International Art Academy διοργανώνει Διαγωνισμούς σε 500 ειδικότητες καλλιτεχνών στα πλαίσια του Παγκόσμιου Φεστιβάλ InterArtia 2013. (more…)

Οι Εκδόσεις iWrite, στο πλαίσιο της γνωριμίας τους με τους αναγνώστες και τους συγγραφείς της πόλης της Λάρισας, προκηρύσσουν διαγωνισμό διηγήματος. Προσκαλούμε όλους τους συγγραφείς ανεξαρτήτως ηλικίας, ερασιτέχνες και μη, να μας στείλουν ένα διήγημα με φόντο την πόλη της Λάρισας. Μοναδικός θεματικός περιορισμός είναι το διήγημα να εκτυλίσσεται στην πόλη, ανεξαρτήτως χρονικής περιόδου από την ίδρυση της μέχρι σήμερα. Τέλος, το διήγημα μπορεί να είναι φανταστική ή πραγματική ιστορία και δύναται να ανήκει σε όλα τα λογοτεχικά είδη (ερωτικό, τρόμου, μυστηρίου, φαντασίας κ.λπ.). (more…)

Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013 Πάνθεον Πλάζα (χώρος GREY)
Θέλοντας να ενώσουμε τη θετική ενέργεια που υπάρχει τριγύρω μας και να υπερνικήσουμε το άγχος και τους προβληματισμούς που μας κυριεύουν διοργανώνουμε τον 2 Μαραθώνιο Χορού «Χορεύοντας για καλό σκοπό ~ Dancing for a good cause» στην πόλη της Λάρισας στις 15 Ιουνίου 2013 στο χώρο του Πάνθεον Πλάζα με φιλανθρωπικό σκοπό τη συλλογή προϊόντων για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Λαρισαίων. Σε ένα θετικό φορτισμένο κλίμα οι συμμετέχοντες έχουν την δυνατότητα να χορέψουν, να εκφραστούν, να χαρούν και να υποστηρίξουν φιλανθρωπικό σκοπό με συμμετοχή που κρίνετε σε επίπεδο αντοχής και όχι στις χορευτικές ικανότητες των διαγωνιζομένων. (more…)

Το Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” για μια ακόμα φορά ταξιδεύει στο εξωτερικό , προκειμένου όχι μόνο να κάνει γνωστή την περιοχή της Ελασσόνας και του Ολύμπου ,αλλά και ολόκληρη τη Θεσσαλία , μέσα από την ιστορία , τον Πολιτισμό , τα θαυμάσια τοπικά προϊόντα και τις σπάνιες φυσικές ομορφιές ,που την καθιστούν έναν ελκυστικό τουριστικό προορισμό για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Μετά από πρόσκληση των διοργανωτών του 50ου Πανευρωπαϊκού Διαγωνισμού Κρασιού (50 La Selezione del Sindaco ,Δήμοι Asolo και Castelfranco Veneto (Tv) στη Βόρεια Ιταλία ,30/5-2/6/ 2013) που αναγνωρίζουν στο Δίκτυο “ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ” ,εξωστρέφεια και διεθνή προσανατολισμό. (more…)

Έπειτα από προσεχτική μελέτη και αξιολόγηση των διηγημάτων που έλαβαν μέρος στον 1ο Διαγωνισμό Αστυνομικού Διηγήματος της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας και των εκδόσεων Άπαρσις, η επιτροπή αξιολόγησης, που αποτελείται από τους: Τιτίνα Δανέλλη, συγγραφέας Δημήτρης Μαμαλούκας, συγγραφέας Σέργιος Γκάκας, συγγραφέας αποφάσισε να ξεχωρίσει 15 διηγήματα, τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν σε βιβλίο από τις εκδόσεις Άπαρσις στις αρχές Ιουνίου. (more…)